Twente

Routenetwerken Twente is bezig om mountainbikeroutes in regio aan te passen

Mountainbike / mountainbiken
Mountainbike / mountainbiken © iStock
Routenetwerken Twente kijkt opnieuw naar de mountainbikeroutes in Twente. Daarbij maken ze kleine omleidingen bij bestaande routes en passen ze bewegwijzering aan. Aanleiding is de toename in het aantal ongelukken onder mountainbikers.
Dat staat in de Twentsche Courant Tubantia. 

Ziekenhuis

Honderden mountainbikers uit de regio raakten het afgelopen jaar gewond en een steeds groter aantal wordt per ambulance naar de spoedeisende hulp gebracht. Er zaten ook dodelijk slachtoffers bij, dat was in Azelo en Ruurlo het geval. De Regio Twente wijt de toename van ongelukken aan de groeiende populariteit van de sport. 
In Twente ligt 1000 kilometer aan mountainbikeroutes en de organisatie Routenetwerken Twente is die routes dus aan het bekijken. Door kleine omleidingen te maken, hebben mountainbikers de keuze om uitdagende trajecten te omzeilen. Bordjes moeten duidelijk maken dat er een andere optie is dan de zeer moeilijke route. 

Verwondingen

De verwondingen van de fietsers waren het afgelopen jaar ook ernstiger dan bij andere sporters. In vijftien procent van de gevallen was ziekenhuisopname nodig. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.