Olst

1000 bloembollen gepoot in Olst

Maar liefst duizend bloembollen werden er vandaag gepoot in Olst. De bloemen die volgend jaar een hectare grond in kleur zetten, zijn bedoeld voor insecten. Met name de bijen moeten hier hun voedsel gaan halen.
De jongerenorganisatie van de Partij van de Dieren in Overijssel klopte een week geleden aan bij de Stichting Eetbaar Olst-Wijhe. Ze zochten een plek waar ze de bloembollen konden planten, want volgens de jongerenpartij is de biodiversiteit in het gevaar. Ze vonden gehoor bij de mensen van Eetbaar Olst-Wijhe, die de ambitie hebben om op het stuk grond een voedselbos voor zowel mens als dier te maken.
De jongerenbeweging van de Partij van de Dieren nam het initiatief om de bollen te poten
De jongerenbeweging van de Partij van de Dieren nam het initiatief om de bollen te poten © RTV Oost / Vincent Moes

Handen uit de mouwen

Zo’n 20 vrijwilligers staken vandaag de handen uit de mouwen om de bloembollen te planten. Allemaal delen ze dezelfde overtuiging dat er zuinig met de aarde omgegaan moet worden. Daarnaast is het voor velen ook een plezierige activiteit naast hun werk. Zo vindt notaris Erik Roelofs uit Olst het heerlijk om met de handen aan het werk te zijn en iets totaal anders te doen dan zijn normale werkdagen. “En ik ben erg voor het milieu, duurzaamheid is voor mij ontzettend belangrijk”. 

Ecologisch wonen en leven

Het stuk grond ligt naast de Aardehuizen in Olst, waar bewoners op een ecologische manier wonen en leven. Samen met zoals ze het zelf noemen, de noabers, onderhouden ze het stuk grond. De vijver dient als afwatering van de naastgelegen huizen. De ontwikkeling van het voedselbos zal met de aanplant en groei van nog veel meer soorten bomen en struiken de komende tijd een bijdrage leveren aan de leefomgeving van de insecten. De bloembollen die vroeg in het voorjaar voedsel voor insecten bieden, passen daar volgens de stichting dan ook goed in.
Duizend bloembollen gepoot in Olst
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.