Zwolle

Topdag voor geluksmakelaar John Kosterman in Zwolle

Het is intussen net zo'n traditie als oliebollen en vuurwerk met oud en nieuw: het oudejaarslot. In menig huis liggen er één of meer te wachten tot vanavond bekendgemaakt wordt wie dertig miljoen euro wint. En waar kun je beter een staatslot kopen dan bij de geluksmakelaar in Zwolle. Ook vandaag stond er weer een flinke rij.
"Wij komen uit Ommen", zegt een man in de rij. "We moesten hier toch langs." Dus heel speciaal kwam hij er niet voor naar Zwolle, maar de aantrekkingskracht van geluksmakelaar John Kosterman is toch groot genoeg om even te stoppen. 
Een andere man koopt drie loten. "Het is een soort bijgeloof", zegt een man uit Steenwijk, die zijn loten al vaker in Zwolle kocht. Grote prijzen won hij nog niet. "Kleine prijsjes, 25 euro, maar je hoopt op een grote."
Voor Kosterman zijn het mooie dagen, zo aan het einde van het jaar. "Het is de drukste dag van het jaar", glimlacht de geluksmakelaar. "Traditie hè? Champagne, oliebollen en een oudejaarslot."
En grote prijzen worden er nog altijd opgehaald in Zwolle. "Vorige week had ik hier twintig miljoen aan de balie staan. Iemand won vijftien miljoen euro en iemand anders vijf miljoen. En ze doen nog steeds mee", zegt Kosterman
Zelf doet Kosterman ook wel eens mee aan de staatsloterij maar hele grote prijzen heeft hij niet gewonnen. "Ooit eens duizend gulden, maar mijn jackpot zit thuis. Dat is mijn zoontje."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.