Regio Enschede

Dode door vuurwerkexplosie in Enschede

In de Gerststraat in Enschede is een 54-jarige man omgekomen bij een explosie, de oorzaak is vuurwerk. De politie is bezig met onderzoek en heeft de plaats afgeschermd met een scherm en linten. Het lijkt te gaan om een noodlottig ongeval.
De politie geeft via twitter een update over het onderzoek. Ook worden getuigen gevraagd zich te melden om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Op de foto is een zwaar beschadigde aanhanger te zien. De ravage in de straat is groot. De ramen van een vlakbij gelegen huis zijn gesprongen.

Drukgolf

Om vijf over twaalf hoorden mensen een enorme klap. Meerdere ruiten zijn gesprongen in de straat en ook de ramen van verschillende auto's zijn verbrijzeld. De buurt is geschokt. Het slachtoffer is waarschijnlijk door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Volgens buurtbewoners was de man op het moment van de explosie het vuurwerk aan het filmen op straat. 

Aanhanger

In de straat stond een aanhanger met hout en andere materialen geparkeerd. Waarschijnlijk is daar vuurwerk ingekomen en is het hout door de zware explosie weggeslingerd, waarbij de man dodelijk is getroffen. De politie kan deze informatie nog niet bevestigen, omdat ze nog volop bezig is met het onderzoek.
De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien wat er is gebeurd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.