drugs

Politie pakt vrouw uit Deventer op na wild-west achtervolging door Zutphen

Politie pakte verdachten na wilde achtervolging
Politie pakte verdachten na wilde achtervolging © RTV Oost / Rogier van den Berg
De politie heeft afgelopen nacht een 22-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een incident in een woning in Warnsveld. Daar werd op Oudejaarsavond een bewoner bedreigd met mogelijk een vuurwapen.
In verband met dat incident werd later in de nacht op de Van Heemstrastraat in Zutphen een 27-jarige man uit die plaats aangehouden voor poging tot doodslag en drugsbezit. De vrouw uit Deventer zat in de auto van de verdachte op moment van aanhouding en is ook meegenomen.

Wild-west achtervolging

Voordat beide verdachten konden worden aangehouden moest de politie in de achtervolging, omdat de bestuurder van de auto niet wilde niet stoppen. Tijdens een felle, wild-west achtervolging dwars door Zutphen werden zeer hoge snelheden bereikt en is diverse malen geprobeerd om de politiewagen van de weg te drukken. 
Uiteindelijk kon in De Stoven met hulp van twee andere politie-auto's de vluchtauto worden klemgereden. Daarbij raakten alle betrokken wagens beschadigd. 

Drugs

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering van de man werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie nam de auto in beslag en zet vandaag het onderzoek voort. Beide verdachten worden nog verhoord.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.