Regio Enschede

Enschedese Langestraat bij grootste stijgers winkelhuurprijzen

De Langestraat in Enschede is één van de locaties waar de huurprijzen van winkelpanden afgelopen jaar het sterkst zijn gestegen. Slechts in vier winkelgebieden in Nederland was de stijging groter. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur JLL.
De gemiddelde huurprijs aan de Langestraat is 475 euro per vierkante meter per jaar. Dat is een stijging van 5,6 procent vergeleken met 2017. Alleen aan het Damrak in Amsterdam, twee straten in Den Bosch en in een winkelcentrum in Purmerend stegen de huurprijzen harder.
Landelijk daalt de winkelhuurprijs juist. JLL onderzocht 189 winkelgebieden, en daar lag de huurprijs voor winkelpanden gemiddeld op 655 euro per vierkante meter per jaar. In 2017 was dat nog 669 euro. 

Kalverstraat

In de top van duurste winkelgebieden van Nederland is overigens geen Overijsselse straat te bekennen. In de top tien staan een Maastrichtse, Utrechtse, Rotterdamse en zeven Amsterdamse winkelstraten. In al die straten kost het huren van een winkelpand gemiddeld meer dan 1600 euro per vierkante meter per jaar. De Kalverstraat is het duurst met gemiddeld 2950 euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.