Winnaars Superpostcodeprijs uit Vollenhove in extase: 'Eerder wonnen we alleen stroopwafels'

Acht bewoners van de straat Kade in Vollenhove kunnen hun geluk niet op. Gisteren vielen zij in de prijzen bij de Postcode Loterij: gezamenlijk wonnen zij één miljoen euro.

Totaal onverwacht stond Postcode Loterij-ambassadeur Quinty Trustfull gisteren bij de winnaars voor de deur. Op hun postcode, 8325 HP, viel de Superpostcodeprijs. Toen de gouden envelop werd geopend, bleek dat elk lot 100.000 euro waard was.


Fantastisch
Eén van de buurtbewoonster kan het nog steeds niet bevatten: “Heel overweldigend, zoiets verwacht je natuurlijk niet. Al die aandacht en zo’n mooi bedrag, fantastisch.”

Verderop in de wijk vertelt een andere bewoonster dat ze het moment van de uitreiking bijna had gemist omdat ze bij oma op bezoek waren. "'s Ochtends hadden we het voor de grap nog over de loterij gehad. Dat we nooit een geldprijs wonnen, soms een stroopwafel of iets dergelijks. We hadden het zelfs over opzeggen en toen gebeurde dit. Dit hadden we nooit verwacht.”


Kinderkamer
Ook zegt ze dat de bewoners van de Kade het elkaar gunnen. “Het is geweldig dat je dit gevoel met elkaar kan delen. We hadden als buurt al een goede band en deze wordt nu alleen maar versterkt. Neem nou de buurvrouw, die is hoogzwanger. Zij kan dit geld in de kinderkamer en in een grotere auto steken. Dat is toch prachtig?”


Andere prijzen
Behalve Vollenhove zijn ook in Kampen mensen in de prijzen gevallen. Op de postcode 8265 CM is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen. Ook de hoofdprijs van de Oudejaarstrekking van 30 miljoen euro van de Staatsloterij viel in Overijssel, namelijk in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: