Waterschap wil met aftelkalender interesse wekken voor waterschapsverkiezingen

Langzaam lopen we warm naar de Provinicale Statenverkiezingen op 20 maart. Maar wat we bijna vergeten is dat we dan ook voor het waterschap mogen stemmen. Daarom start het waterschap Drents Overijsselse Delta vandaag, precies 75 dagen voor de verkiezingen, met een aftelkalender op hun site om de bezoekers een kijkje in de keuken van het waterschap te kunnen geven.

De kalender werkt met diverse invalshoeken op vaste dagen. Zo worden bijvoorbeeld de Dilemma Dinsdag en de Wist je dat…-Woensdag afgewisseld met actuele tweets, een vraag-en-antwoord en korte quotes van de deelnemende partijen aan de waterschapsverkiezingen.

"We hopen op deze manier de interesse te wekken voor deze verkiezingen", laat Herald van Gerner van waterschap Drents Overijsselse Delta weten. "Het is een beetje 'onbekend maakt onbemind.' We staan als waterschap wat verder van de burger af. Mensen spoelen wel het toilet door of draaien een was, maar staan er niet bij stil dat wij daarna aan de slag gaan om dat water weer schoon te maken. Ze vinden het ook heel normaal om achter veilige dijken te wonen. Maar dat gebeurt niet zomaar, daar zit heel veel werk aan vast."

De aftelkalender is te volgen via de website van waterschap Drents Overijsselse Delta.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
waterschap wdo delta verkiezingen Nieuws
Deel dit artikel: