Noordoost-Twente

Gezin 'Nieuwjaarsmoord' Losser bekend bij instanties

Gezin Nieuwjaarsmoord bekend bij instanties
Gezin Nieuwjaarsmoord bekend bij instanties © NewsUnited/Dennis Nengerman/ bewerking RTV Oost
Het gezin in Losser, waarvan de vader afgelopen nieuwjaarsnacht is omgebracht, is bekend bij de hulpverlenende instanties. Dat zegt de gemeente Losser op vragen van RTV Oost. "Er was sprake van huiselijk geweld, meer kan, wil en mag ik er niet over kwijt", meldt een woordvoerder.
De Poolse vader van een tweeling werd afgelopen nieuwjaarsochtend dood gevonden bij zijn huis aan de Lepelaarstraat. Hij bleek om het leven te zijn gebracht. De moeder is aangehouden. Zij is volgens buren afkomstig uit voormalig Joegoslavië. Morgen wordt ze voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Dan wordt ze mogelijk langer vastgehouden voor verhoor. Hoe haar man precies om het leven is gekomen, is nog niet duidelijk.

Thuissituatie

Waar de tweeling van 3,5 jaar oud nu is, wordt niet bekend gemaakt. Ook is niet duidelijk hoe het met hen gaat. Zij werden meermalen per week opgehaald om naar een speciaal kinderdagverblijf te worden gebracht. Dat had mogelijk alles te maken met de moeilijke thuissituatie.

Schreeuwen

Waarschijnlijk heeft zich voor het drama in het huis aan de Lepelaarstraat een zoveelste ruzie afgespeeld. De buurvrouw hoorde 's nachts meubels schuiven, "alsof er werd verhuisd". Even later hoorde ze een ijselijke schreeuw vanuit de tuin. De overbuurman zag rond 3 uur 's nachts de Pool in de tuin zwalken. Hij dacht nog: "die heeft een flinke borrel op." Achteraf lijkt de man levensgevaarlijk gewond te zijn geweest. Ook zag de overbuurman de aangehouden moeder schreeuwend in de deuropening staan.

Drama

Verschillende medewerkers van de gemeente Losser zijn op nieuwjaarsdag bij elkaar gekomen om het drama te bespreken. 's Middags bracht de burgemeester een bezoek aan de buurt. Diezelfde middag werd er een auto weggesleept van de Lepelaarstraat voor onderzoek. Waarschijnlijk de auto van het echtpaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.