Paasvuurbouwers Espelo hoeven niet te vrezen na mislukt vreugdevuur in Scheveningen

Het vreugdevuur in Scheveningen liep tijdens de jaarwisseling uit op een mislukking, maar de paasvuurbouwers in Espelo hoeven zich geen zorgen te maken. Hun traditionele paasvuur komt voorlopig niet in gevaar. De gemeente Rijssen-Holten laat weten voorlopig geen aanleiding te zien om de eisen aan te passen na de gebeurtenissen in Scheveningen.

Ze volgen de ontwikkelingen in Scheveningen op de voet. Want natuurlijk willen de paasvuurbouwers in Espelo weten of de gebeurtenissen daar gevolgen hebben voor de paastraditie hier in Overijssel.

In Scheveningen braken in de nacht van de jaarwisseling meerdere branden uit in gebouwen en in de duinen, doordat vonken van het vreugdevuur door de wind richting de stad werden geblazen. Het vreugdevuur zou 13 meter hoger zijn geweest dan afgesproken.

Arjan Stevens, een van de bouwers in Espelo, nam vlak voor de jaarwisseling zelf een kijkje in Scheveningen. “Achteraf weet iedereen wel hoe het daar zat. Maar ik denk dat het ze, met de informatie die ze toen hadden, wel verantwoord leek om het door te laten gaan.”

Geen zorgen

Zorgen over gevolgen voor het paasvuur in Espelo heeft Stevens niet. “Wij zijn hier al aan hele strenge regels gebonden. We mogen bijvoorbeeld niet binnen 250 meter van een rieten kap bouwen. Maar hier staat de dichtstbijzijnde bebouwing al op veel grotere afstand dan in Scheveningen.”

Stevens: "Ik hoop dat iedereen z'n gezond verstand gebruikt en ziet dat wij al aan heel veel eisen voldoen met onze paasvuren. Er is geen enkele reden om daar iets in aan te passen." Als de regels niet veranderen, kunnen de paasvuurbouwers in Espelo gewoon aan de slag om op zondag 21 april het traditionele paasvuur te ontsteken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: