nieuws

Expeditie Oost: Overijsselse vrouwen op weg naar ijzige streken

Twee stoere Overijsselse vrouwen op weg naar de Noordkaap. Inga Tjapkes uit Enschede en Margo de Geest uit Bathmen vertrokken vanochtend richting de Noordkaap. Ze doen mee aan de ScanCoveryTrial, een tocht van ruim 7000 kilometer naar het noordelijkste punt van Europa.

Lijden

Hun auto, een luxe Mini, is volgepakt met allerhande zaken die van nut kunnen zijn in de kou. Zoals bijvoorbeeld een bijl. Margo: "als we per ongeluk een eland aanrijden moeten we het beestje uit zijn lijden kunnen helpen".  

Noorderlicht

De dames gaan niet alleen op jacht naar het Noorderlicht maar willen ook zoveel mogelijk geld binnenhalen voor het Jeugdfonds. In totaal doen er een kleine 90 teams mee aan de expeditie. “Er zijn maar twee vrouwenteams”, zegt Inga trots.
Avonturen 
De start van het evenement was vanochtend in Haaksbergen. De avonturen van de twee Overijsselse avonturiers zijn te volgen op Facebook: www.facebook.com/juffrouwaurora. Ook zal Inga, presentatrice bij RTV Oost, elke ochtend in het radioprogramma van Bert van Losser verslag doen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.