overval

Gewapende overval op kapper Enschede, politie arresteert verdachte

Iets na zessen is er een gewapende overval gepleegd op een kapperszaak aan De Klomp in Enschede. Met een vuurwapen bedreigde een 48-jarige man uit Enschede het personeel, waarna hij er met een geldbedrag vandoor ging. De kans om het geld uit te geven kreeg hij echter niet, want binnen een kwartier na de overval werd de man aangehouden.
Rond 18.15 uur kregen agenten de melding van de overval en direct gingen zij er heen. Er was een duidelijk signalement van de verdachte bekend en dat werd direct doorgegeven aan de andere agenten die in de buurt waren. Deze agenten waren op de korte afstand van de kapperszaak en zagen op dat moment een man fietsen van wie zij wisten dat hij in het verleden vaker gewapende overvallen had gepleegd.
Op hetzelfde moment kregen zij het signalement van de overvaller van de kapperszaak door, wat overeenkwam met het uiterlijk van de man die zij zagen.

Val met fiets

De verdachte ging er direct op zijn fiets vandoor toen hij de agenten zag, maar kwam niet ver. Op de Oosterstraat ging hij onderuit en werd hij aangehouden. Bij de fouillering na zijn aanhouding vonden agenten een vuurwapen en geld in zijn zakken. De man is meegenomen naar het bureau en wordt gehoord over de overval. Ook zal worden onderzocht of het vuurwapen echt is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.