Praat mee

Praat mee: Ik houd van antiek!

Praat mee: Ik houd van antiek!
Praat mee: Ik houd van antiek! © Getty Images Plus (bewerking RTV Oost)
Ik houd van antiek!
Een antieke klok of een porseleinen beeld, verkoopt het nog? Waar het aantal antiekwinkels in Nederland in 2008 nog rond de 1500 winkels lagen, ligt het aantal in 2018 nog zo’n 900, blijkt uit cijfers van het CBS. 
Volgens antiekhandelaar Willemien Schellekens komt dat doordat mensen hun interieur moderniseren, vertelt ze aan de NOS. Ze willen de oude spullen van hun ouders niet meer en brengen deze naar een antiekzaak. "De smaak is veranderd."
“Vooral unieke producten leveren nog geld op”, vertelt Antoine Boin van De Antiek Compagnie in Raalte. “Producten van een bepaalde maker of in een bepaalde stijl leveren geld op. De verkoop van onbekende dingen daalt.”

Praat mee

Houd Overijssel nog wel van antiek? Of moeten de antiekzaken vrezen voor hun voortbestaan omdat niemand nog antiek wil hebben? Praat met ons mee! Dat kan in de reacties, op onze Facebook-pagina of stuur een audio-appje naar 06 57 03 33 33.

Ik whatsapp werkgerelateerd met collega's

Jazeker, zegt zo'n 40 procent van de 2972 stemmers. En dat wordt ook helemaal niet erg gevonden. 31 procent zegt daarentegen geen werkgerelateerde berichtjes te sturen en dat ook niet van plan te zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.