Luttenberg 700 wint Raalter Goudhaentje

Het initiatief Luttenberg 700 is het Goudhaentje 2018. Dat maakte burgemeester Dadema vanavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte.

Luttenberg bestond in 2018 700 jaar en via het initiatief Luttenberg 700 werden dorpsbewoners betrokken bij de viering ervan. Een mooi voorbeeld van inwonersparticipatie, noemt de jury het. "Er is door betrokken inwoners veel werk verzet om Luttenberg op de kaart te zetten. Ook de komende jaren worden nog de vruchten geplukt van de diverse inspirerende projecten." Het initiatief ontving het Goudhaentje en een cheque van 1.000 euro.

Plaskerk

Het Zelfregiecentrum, een ontmoetingsplek voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid, eindigde op de tweede plek. Derde werd De Plaskerk, dat volgens de jury bij de restauratie van de schilderingen in de kerk het afgelopen jaar heeft laten zien hoe je een breed publiek aan kunt spreken.

Het Goudhaentje is een prijs van de gemeente Raalte voor initiatieven binnen de gemeente en wordt jaarlijks uitgereikt. Iedereen kon zijn of haar favoriete initiatief insturen. Uit alle negen dorpen kwamen inzendingen binnen. Uit de nominaties koos de jury de nummers één, twee en drie. Daarna mocht het publiek stemmen op een van de drie finalisten. In totaal zijn er 2500 stemmen uitgebracht.

Kers op de taart

"Dit is de waardering en de beloning voor een jaar keihard werken", laat Jenneke van Doesburg van Luttenberg 700 weten. "Het is de kers op de taart. Het afgelopen jaar heeft ons veel energie gekost, maar we haalden er ook weer heel veel energie uit."


De cheque van 1.000 euro komt ten goede aan de realisatie van een uitkijktoren. Deze moet zestien meter hoog worden en uitzicht bieden op de Sallandse Heuvelrug. Van Doesburg: "Die wilden we eigenlijk vorig jaar al plaatsen, maar dat is niet gelukt. Nu hopen we het voor 15 maart te realiseren, de start van het broedseizoen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Raalte Salland prijs Nieuws
Deel dit artikel: