Expeditie Oost: Onmeunig mooie wenskaarten en cadeauplanken uut Hengelo

In de maand december waren ze niet aan te slepen: de Twentse wenskaarten en gepersonaliseerde cadeauplanken van Monique Hemmelder uit Hengelo. Wat ooit als begon als leuke hobby is inmiddels uitgegroeid tot een bijna volledige baan, maar zo ziet ze het niet.

"Ik doe het met ontzettend veel plezier, dus ik zie het absoluut niet als werk," zegt een trotse Monique naast een van haar zelfgemaakte cadeauplanken, waarop met grote witte letters te lezen valt: Aj wilt mekkeren möj nich hier wean

Van hobby naar werk
In haar huis heeft ze haar eigen, compacte atelier gecreëerd waar de wenskaarten en cadeauplanken tot stand komen. "Ik vond dit altijd al ontzettend leuk om te doen, dus acht jaar geleden ben ik er mee begonnen door op marktjes te gaan staan." Die verkoop sloeg zo goed aan, dat zelf winkels Monique weten te vinden. Die vragen dan om bijvoorbeeld wenskaarten of hun eigen cadeauplanken.

Hulp
Het bedenken van nieuwe teksten en haar eigen creativiteit erin leggen vindt Monique het leukste om te doen. Ze doet het echter niet helemaal alleen, want ook haar pas gepensioneerde man Albert draagt een steentje bij. "Hij is sinds eind november met pensioen, maar dat valt niet aan hem te merken. Hij helpt mij ontzettend goed en daar ben ik erg blij mee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Expeditie Oost Regio Hengelo Hengelo
Deel dit artikel: