Salland

Luttenberg glimt van trots na binnenhalen Goudhaentje 2018

"Iedereen helpt hier, je doet nooit een tevergeefs beroep op iemand. We doen het samen."
Het zijn woorden van Henk Holtmaat, één van de drijvende krachten achter het jubileumjaar Luttenberg 700. Een feestjaar naar aanleiding van zeven volle eeuwen Luttenberg dat bekroond is met het Goudhaentje 2018 van de gemeente Raalte, het beste initiatief van vorig jaar.

Flink gevierd

In dorpshuis Elckerlyc glimmen Holtmaat, Jenneke van Doesburg en Renate Grefelman nog wat na. De prijsuitreiking van het Goudhaentje is gisteravond flink gevierd in het Raalter Hoftheater. En daarna nog in het Luttenbergse dorpscafé De Schoenmaker.  Grefelman: "De Luttenberger stroopt de mouwen op en pakt aan. De saamhorigheid is hier groot. En het was feest, dus dat moest gevierd worden."
Jenneke van Doesburg, voorzitter van het feestcomité, somt de waslijst aan activiteiten nog eens op. Het buurtbomenproject, de Luttenbergse revue, het middeleeuwse festijn, de kunstwandeling, een geschiedenisboek, de zeskamp en ga zo maar door. In totaal veertien bijzondere projecten, waarvan er in ieder geval ééntje nog in 2019 zijn beslag moet krijgen; de totstandkoming van een uitkijktoren. Daarvoor wordt onder meer het Goudhaentje-prijzengeld (1.000 euro) gebruikt. 

Talenten

Maar de grootste winst van het jubileumjaar zit volgens het drietal in de blijvende verbinding die in het dorp is ontstaan. Niet eerder kropen de Luttenbergers zo dicht tegen elkaar aan. Ontmoetten ze elkaar zo vaak en intens. "We hebben daarbij heel veel nieuwe talenten aangeboord", zegt Van Doesburg trots. "Heel veel mensen zijn boven zichzelf uitgestegen. Heel het dorp is trots, we hebben hier wat moois neergezet. Met al die talenten kunnen we verder in 2019."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.