N36

Opnieuw gaat een gevaarlijke inhaalactie N36 viral

Screenshot uit de video
Screenshot uit de video © RTV Oost
Opnieuw gaat er een gevaarlijke inhaalactie op de N36 viral. In de video is te zien dat een auto inhaalt over de doorgetrokken streep. Op dat moment komt er ook een tegemoet komende vrachtwagen aan. De video is online gezet door rijschoolhouder Ralf Profijt: "Ik zie dit soort dingen heel vaak."
Nee, hij had niet verwacht dat de video zo vaak gedeeld zou worden. Op dit moment zijn er meer dan 140 reacties geplaatst en is de video 220 keer gedeeld. Maar daarvoor zette de rijschoolhouder de video niet online: "Het is een waarschuwing. Als je 100 man bij elkaar zet, zeggen ze allemaal 'dat doe je toch niet?'. Maar er is altijd iemand die het toch doet."
De gevaarlijke inhaalactie op de N36
En hij ziet dit soort dingen vaker: "Natuurlijk zit ik hele dagen op de weg. En zoek ik ook moeilijke situaties op. Maar dit soort acties zie ik helaas vaker."
En ook deze inhaalactie, die donderdagochtend gebeurde was daarvan een voorbeeld: "De persoon die deze actie uithaalde had mij ook al ingehaald over de doorgetrokken streep." Ralf wil benadrukken dat hij zelf niet reed, bij het maken van het filmpje: "Ik zat naast een leerling. Zo'n moment is hopelijk voor de leerling een eyeopener. Dat hij of zij zich twee keer bedenkt in zo'n situatie."

Spiegel

Wat vond je er zelf van, zou Ralf aan de inhalende persoon willen vragen. "Een spiegel voorhouden werkt goed. Dat zie je ook bij programma's als Blik op de Weg. Het zijn vaak doodnormale personen die zulke impulsieve acties uithalen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.