nieuws

Weer aanhouding op station Zwolle, ditmaal man met bijl

Op station Zwolle zijn vanmiddag bij drie acties in totaal vijf mensen aangehouden. Begin van de middag werden twee personen aangehouden in een trein vanwege 'een dreiging', niet veel later werden twee personen aangehouden op het stationsplein en kort daarop liep er iemand met een bijl op het station.
Volgens de politie gaat het om losstaande incidenten die niets met elkaar te maken hebben.

Trein ontruimd

Rond twee uur vanmiddag werd de trein van Emmen naar Zwolle vlak voor station Zwolle stilgezet vanwege 'een mogelijke bommelding'. Een speciaal arrestatieteam van de politie haalde vervolgens ongeveer dertig passagiers uit de trein. Met hun handen achter hun hoofd moesten ze de trein, voor hun eigen veiligheid, verlaten.

Niet veel later werden twee mannen geblinddoekt en geboeid afgevoerd door het zwaarbewapende politieteam. Zij werden aangehouden, de andere passagiers werden met de bus weggebracht.
Het station werd tijdens de actie voor een deel afgesloten. 
Aanhoudingen op station Zwolle
Aanhoudingen op station Zwolle © Stefan Verkerk

Tweede aanhouding

Niet veel later werd het station wederom ontruimd en kon het arrestatieteam, dat nog op het station was, weer in actie komen. Bij die tweede inzet werden ook twee personen aangehouden. 
Aanhoudingen op station Zwolle
Aanhoudingen op station Zwolle © Stefan Verkerk


Derde aanhouding

Toen de rust leek wedergekeerd, volgde er een derde actie op het station. Ditmaal iemand die met een bijl op het station rondliep.
Man met bijl aangehouden in Zwolle
Man met bijl aangehouden in Zwolle © Persbureau Meter
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.