nieuws

Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel is openbaar: 'Meer betaalbare woningen voor jong en oud'

'Bouw meer betaalbare woningen voor jongeren en ouderen in de provincie.' Dat is de belangrijkste boodschap van de inwoners van Overijssel in Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel dat vanmiddag is aangeboden aan Commissaris van de Koning Andries Heidema. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie, vanmiddag in Zwolle.

Lees Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel door te klikken op onderstaande afbeelding. Mobiele gebruiker? Kantel je telefoon na openen voor de beste leeservaring.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

Verkeersveiligheid in strijd tegen files

Pak files aan door meer asfalt in Overijssel neer te leggen. N-wegen moeten zo snel mogelijk worden verbreed. Inwoners van Overijssel denken dat er ook een belangrijke slag gemaakt kan worden door wegen verkeersveiliger te maken. Daar moet de provincie voor zorgen. Overijsselaars verwachten ook een voortrekkersrol van de provincie bij een hardere aanpak van verkeersdeelnemers die de fout in gaan.
Een strengere aanpak van gedrag van weggebruikers moet leiden tot minder ongelukken. En daarmee ook tot een afname van het aantal files in Overijssel. 

Biljartlakens

Inwoners van Overijssel maken zich zorgen over de oprukkende wolf in Nederland. Schapenhouders die worden getroffen door de wolf moeten ruimhartiger schadeloos worden gesteld als vast staat dat de wolf de dader is. Maar ook de teloorgang van de Overijsselse natuur, baart Overijsselaars zorgen. Steeds meer weilanden zien er uit als biljartlakens. Mensen willen het dat het coulisselandschap behouden blijft. 

Monumenten koesteren

Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel vraagt bovendien aandacht voor het behoud van monumenten en oude gebouwen in Overijssel. En ook de streektaal verdient extra aandacht van de provinciale politiek. Het werd treffend verwoord door één van de Overijsselaars die reageerden op de oproep van RTV Oost om stellingen in te vullen: "Behoud en koester wat er al sinds mensenheugenis is."

Zorgen over de droogte

Energieprojecten in Overijssel mogen alleen worden uitgevoerd als omwonenden direct meeprofiteren van de opbrengsten, luidt de boodschap van Hét Verkiezingsprogramma. Daarnaast maken inwoners van Overijssel zich zorgen over de droogte. Bestrijding van de gevolgen daarvan moeten van de provincie topprioriteit krijgen.
Commissaris van de Koning Andries Heidema kreeg het verkiezingsprogramma uit handen van Martijn Dadema, burgemeester van de gemeente Raalte, maar ook voorzitter van de Overijsselse VNG. Ook mensen die hebben gereageerd op de stellingen of met eigen ideeën kwamen voor het verkiezingsprogramma, waren vanmiddag bij de uitreiking aanwezig. 

Vervolg

In februari en maart krijgt Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel een vervolg. RTV Oost organiseert meet ups in Overijssel waar politici en inwoners met elkaar in gesprek gaan over de provinciale politiek en de punten uit Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.