112

Man met bijl krijgt geen bekeuring omdat hij werd gearresteerd door arrestatieteam

De man die gisteren werd aangehouden bij station Zwolle omdat hij met een bijl door de stad liep, krijgt geen bekeuring. De reden daarvoor is dat hij werd aangehouden door een arrestatieteam. Het arrestatieteam werkt niet met bonnen, laat de politie weten.
De man, een 32-jarige Zwollenaar, liep gistermiddag door de stad met een bijl. Op het station werd hij aangehouden toen de politie hem herkende aan de hand van een signalement.
Normaal gesproken zou de man een bekeuring hebben gekregen, zegt de politie, maar omdat het arrestatieteam hem heeft aangehouden kon dit niet. Het arrestatieteam werkt namelijk niet met bonnen. De bijl is wel in beslag genomen.

'Melding serieus genoeg voor arrestatieteam'

Het arrestatieteam was toevallig op het station vanwege een eerdere bommelding in een trein. Twee mannen werden door het zwaarbewapende arrestatieteam uit de trein gehaald en aangehouden, maar zijn diezelfde avond nog vrijgelaten en worden niet meer verdacht. Uit onderzoek bleek dat zij niets met de bommelding te maken hadden. De politie vond ook geen explosief in de trein.
Het arrestatieteam werd ingezet na een telefoontje van een passagier. Zij zei dat ze op station Emmen een man een opmerking had horen maken over een explosief in de trein.
Puur op basis van die melding besloot de politie het arrestatieteam in te zetten. De politie zegt dat "werd geoordeeld dat dit een serieuze melding en dus mogelijke dreiging was. Om die reden is het arrestatieteam opgeroepen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.