Nashvilleverklaring

'Het zal je dominee maar zijn die dit ondertekent, we zijn terug bij af'

Oud-gedeputeerde Piet Jansen
Oud-gedeputeerde Piet Jansen © RTV Oost
Piet Jansen, oud-gedeputeerde voor het CDA, actief binnen de protestantse kerk in Nijverdal en sinds een aantal maanden 'uit de kast', noemt het ondertekenen van de Nashville-verklaring door voorgangers ongehoord en 'bezopen'.
Jansen vindt het manifest pure homo-discriminatie en noemt heel erg verkeerd dat juist kerken mensen uitsluiten, alleen omdat ze 'anders' zijn dat de meerderheid.
De CDA-er heeft jarenlang geworsteld met zijn homoseksuele geaardheid, hij komt uit een conservatief religieus gezin. Homoseksualiteit werd niet geaccepteerd. Piet Jansen weet wat voor worsteling het is, en hoeveel het kost om te kunnen en durven zijn wie je bent. Juist in kerkelijke kringen. "Ik ken voorbeelden uit mijn eigen kerkelijke omgeving van mannen die niet durven uit te komen voor hun seksuele geaardheid."
"En als dan dominees, voorgangers en pastoors zo'n verklaring ondertekenen. Ik vind het verschrikkelijk. We zijn terug bij af, het zal je dominee maar zijn, jouw kerk, die met het ondertekenen van deze verklaring eigenlijk zegt; jij bent minder, jij mag er niet zijn." 
Op twitter reageert hij fel op de ondertekenaars van de Nashville-verklaring. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.