SGP

Van der Staaij toont weinig begrip voor aangifte tegen Nashville-verklaring

SGP-voorman Van der Staaij vindt de aangiftes tegen hem in verband met zijn handtekening onder de Nashville-verklaring ,,een zwaktebod''. Hij zegt de boze reacties op de Nederlandse vertaling van het Amerikaanse manifest tegen homoseksualiteit wel te begrijpen, maar toont weinig begrip voor mensen die aangifte hebben gedaan. "Mogen wij ook nog vinden wat wij altijd hebben gevonden, mogen wij ook nog christen zijn?''
Zo reageerde de SGP-leider in de Tweede Kamer op alle kritiek die -ook vanuit christelijke hoek- op hem is afgevuurd nadat hij de anti-homo verklaring afgelopen weekeinde ondertekende. 
Het Openbaar Ministerie gaat de verklaring beoordelen op eventuele strafbaarheid. Dit nadat onder anderen Niek Lá Mon, organisator van de Zwolle Pride, aangifte deed wegens discriminatie.  

Protestantse Kerk spreekt afkeur uit

Het manifest tegen homoseksualiteit, de zogeheten Nashville-verklaring, heeft ook vandaag veel reacties opgeroepen. Meerdere politici, organisaties, de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en een aantal gemeenten spraken hun afkeur uit over de Nederlandse vertaling van de in het Amerikaanse Nashville opgestelde verklaring. Daarin worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt gesuggereerd dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen genezen.
Onder meer SGP-leider in de Tweede Kamer Kees van der Staaij zette er zijn handtekening onder. Ondanks felle kritiek herhaalde hij maandag vierkant achter de verklaring te blijven staan. "De SGP heeft er nooit een geheim van gemaakt te staan voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit.''

Bijbel oneigenlijk gebruikt

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) neemt daarentegen afstand over de omstreden Nashville-verklaring. Vanuit de Bijbelwetenschap vindt het NBG dat deze verklaring de Bijbel oneigenlijk gebruikt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.