Regio Hengelo

Hengelose Mariska Overman schrijft thriller over zelfmoord

Thrillers schrijven om de dood bespreekbaar te maken. Voor schrijfster Mariska Overman uit Hengelo is dat de manier om beladen thema's zoals euthanasie en zelfmoord onder de aandacht te brengen. Donderdag 10 januari komt haar derde boek uit.
Het is een naar onderwerp, waar volgens Mariska Overman nog niet genoeg over wordt gepraat. De spannende thrillerreeks moet lezers aan het denken zetten. "Uit eigen ervaring weet ik dat het voor het afscheid en de verwerking belangrijk is om er gesprekken over te voeren."

Ongeluk

Op 21-jarige leeftijd raakte Overman haar jongere broer kwijt toen hij werd geschept door een vrachtwagen. "Pas later realiseerde ik dat deze gebeurtenis erg veel indruk op mij heeft gemaakt en ervoor heeft gezorgd dat ik nu doe wat ik doe." 

Verdoemd

Overman publiceert sinds 2016 thrillers over de dood. Euthanasie was het thema van 'Hoofdzaak', haar eerste boek. Hierin speelt Isabel Dieudonné, specialist in postmortale zorg, de hoofdrol. Het manuscript werd destijds door de uitgever met groot enthousiasme ontvangen, en ook het tweede deel, 'Voltooid', werd goed gelezen.
'Verdoemd' is het derde deel in de Isabel Dieudonné-reeks en gaat over drie jongeren die door zelfmoord om het leven zijn gekomen. Tijdens het onderzoeken van de lichamen van de drie jongeren krijgt de hoofdpersoon het idee dat er iets niet klopt en gaat op onderzoek uit.

Boek

Overman staat bekend om de uitvoerige beschrijvingen van lugubere details en ook in 'Verdoemd' is die stijl te herkennen. Het boek wordt op 10 januari gepresenteerd in boekhandel Broekhuis in Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.