Gereformeerde kerk in IJsselmuiden hijst regenboogvlag uit protest tegen Nashville-verklaring

De kerkraad van gereformeerde PKN kerk De Bron in IJsselmuiden besloot vandaag de regenboogvlag uit te hangen. Hiermee protesteert de kerk tegen de Nashville-verklaring. Jan Vrieswijk, vicevoorzitter van de kerkraad, laat weten erg geschrokken te zijn van de verklaring.

Vrieswijk, die vandaag persoonlijk de vlag hees, geeft aan dat De Bron het niet eens is met de gang van zaken omtrent de Nashville-verklaring. “Wij kunnen ons er niet in vinden en willen daarom op deze manier actie ondernemen om anders geaarden te ondersteunen,” legt hij uit. Predikant Nelleke Beimers is het met Vrieswijk eens. “Wij zijn altijd open en gastvrij geweest. Op deze manier maken we dat zichtbaar. Dat hoeft niet altijd met woorden.”


Tijdens de dienst aankomende zondag zal de kerkraad naar haar gemeenteleden verantwoorden waarom ervoor gekozen is om de vlag te hijsen. Vrieswijk verwacht daarop geen uitgesproken boze geluiden. Een paar jaar geleden is namelijk gezamenlijk besloten om het homo-huwelijk te accepteren.


De Nashville-verklaring zorgt deze week als manifest tegen homoseksualiteit voor ophef. Onder anderen SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij heeft de verklaring ondertekend. Er is door meerdere mensen aangifte tegen hem gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: