Enschede

RTV Oost gaat op expeditie naar de Noordkaap

Team Expeditie Oost vertrekt op 12 januari naar de Noordkaap. Het RTV Oost team met verslaggever Esther Rikken en cameraman Gerard Hellwich doet mee aan de Arctic Challenge 2019.
De start van de 16e editie van de challenge naar de Noordkaap is vanuit Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Negen dagen later en 7.000 kilometer verder, zullen de 33 deelnemende teams ook Enschede weer aandoen voor de finish.
Arctic Challenge 2018
Arctic Challenge 2018 © Jack Martin

Het doel

De tour gaat vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route waarbij je als berijder heel Scandinavië doorkruist en naar verwachting extreme omstandigheden gaat tegenkomen. De deelnemende teams zien de tocht als een uitdaging maar gaan ook voor het natuurschoon én aan bijna elk team hangt een goed doel.  
Één van de Overijsselse teams: Team Koelplan
Één van de Overijsselse teams: Team Koelplan © Esther Rikken

Durven jullie het aan?

De organisatie van de Arctic Challenge komt uit Overijssel en mailde Team Expeditie Oost met de vraag of ze zin hadden in een stoere uitdaging. "Durven jullie het aan om verslag te doen van de Overijsselse deelnemers én zelf deel te nemen aan de Arctic Challenge 2019?", aldus John Weijel van de organisatie.
Arctic Challenge 2018
Arctic Challenge 2018 © Jack Martin

Let's do it

"Na een kennismakingsgesprek en de nodige brainstormmomenten waren hoofdredacteur Henk Jan Karsten, cameraman Gerard Hellwich en ik enthousiast. We gaan het doen! Een beslissing die overigens pas afgelopen maandag is genomen. We hebben hierin ook zeker de enthousiaste verhalen van collega Inga Tjapkes meegenomen die op dit moment met haar vriendin meedoet aan de Scancoverytrail", aldus verslaggever Esther Rikken.
Esther Rikken en Gerard Hellwich
Esther Rikken en Gerard Hellwich © RTV Oost

Volg de Overijsselse teams

In de zendtijd van ‘Expeditie Oost’ zal het RTV Oost team verslag doen van de 18e editie van de Arctic Challenge, op weg naar de Noordkaap. Met name de Overijsselse teams zullen tot en met zondag 20 januari intensief worden gevolgd. De ijskoude belevenissen horen en zien we terug op de diverse mediakanalen van RTV Oost.

Uitzwaaien?

De deelnemers van de Arctic Challenge vertrekken zaterdag aanstaande tussen 10.00 en 11.00 uur vanuit Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar de vaak bijzondere voertuigen én de deelnemers uit te zwaaien!
Arctic Challenge 2018
Arctic Challenge 2018 © Jack Martin
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.