Salland

Ceintuurbaan Raalte krijgt speciale verkeersborden om snelheidsduivels tegen te gaan

De Ceintuurbaan in Raalte heeft vanmiddag speciaal getekende verkeersborden gekregen om automobilisten te attenderen op de toestaande snelheid van 30 kilometer per uur. Mensen die aan deze weg wonen zien dat er de laatste jaren steeds harder wordt gereden en hebben daarom actie gevoerd voor deze extra verkeersborden.
De borden werden vanmiddag samen met buurtbewoners geplaatst door wethouder Dennis Melenhorst. Kinderen uit de buurt hebben tekeningen gemaakt die het snelheidslimiet aanduiden. Die tekeningen zijn vervolgens gedrukt op de verkeersborden. 

85 procent

Thea Woesthuis is één van de omwonenden aan de Ceintuurbaan. Zij is al vanaf september vorig jaar bezig met actievoeren. "De Ceintuurbaan is een belangrijke ontsluitingsweg. Er komt veel verkeer overheen en de weg is ook een populaire weg voor fietsers. De laatste jaren wordt er door de automobilisten steeds harder gereden. 85 procent van de automobilisten rijdt 50 kilometer per uur."

Fietsverkeer

Leerlingen van het Carmel College Salland en Landstede komen veel met de fiets over deze weg. Ook 's avonds is het druk voor de handbal en voetbal. "Ongeveer tien jaar geleden is er al een dodelijk ongeluk gebeurd op deze weg. Wij als buurt willen niet wachten tot het volgende ongeval. Dat kunnen we beter voor zijn."   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.