nieuwjaarstoespraak

Burgemeester Hofland tegen jongeren: "Kom thuis, we need you!"

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rijssen-Holten doet burgemeester Arco Hofland een oproep aan talentvolle jongeren om na de studie terug te keren naar hun eigen stad of dorp. "Kom thuis, we need you!", zei de burgervader in zijn nieuwjaarstoespraak.
"Ik wil voor een goed idee, over hoe we jongeren die elders studeren kunnen koppelen aan het bedrijfsleven, een prijs uitreiken. En wat een goed idee is, weet ik niet, anders vraag ik er niet naar", zegt Hofland in zijn toespraak.
"We hebben veel ambassadeurs onder studenten die elders studeren. Ik heb gezegd dat ze mogen genieten, wijzer mogen worden, maar ook dat ze na hun studie terug moeten komen", zegt Hofland.

'Groeien naar 40.000 inwoners'

Terugkijkend op het afgelopen jaar noemde de burgervader het toetreden tot het Hanzeverbond omdat Rijssen vroeger een Hanzestad was. "Vanaf deze week vrolijken we de entrees op met een bord".
Het gemeentebestuur spreekt verder de ambitie uit om te groeien naar een middelgrote gemeente. "We hebben nog 1750 inwoners te gaan".

Heel Holland Bakt en Expeditie Robinson

Het mooiste ambassadeurschap voor Rijssen-Holten is volgens Hofland de deelname van Hanneke Borkent aan 'Heel Holland Bakt', en Jan Bronnikreef uit Dijkerhoek die 'Expeditie Robinson" won. Zij kregen uit handen van de burgemeester een bloemetje en een fles wijn cadeau.
De twee TV sterren zoeken elkaar tijdens de receptie op. "Wij zitten toch een beetje in hetzelfde TV schuitje, en er zitten toch wel heel veel overeenkomsten tussen Heel Holland Bakt en Expeditie Robinson", zegt Jan Bronnikreef.
Het programma 'Heel Holland bakt' waar Hanneke aan meedoet loopt nog. "Of ik gewonnen heb? Daar mag ik niks over zeggen".
Hanneke en Boer Jan in het zonnetje gezet
Burgemeester Hofland en de TV sterren Rijssen-Holten, boer Jan en Hanneke
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.