Expeditie Oost

Expeditie Oost: Zes Overijsselse teams aan de start van de Arctic Challenge 2019

Maar liefst twaalf Overijsselaars staan zaterdag aan de start van de Arctic Challenge 2019. Een goede doelenevenement waarbij de deelnemers met hun auto richting de Noordkaap rijden.
Het is de 18e editie van de Arctic Challenge, georganiseerd door John Weijel uit Bentelo en Jack Martin uit Beckum.  

Niet uit te leggen hoe bijzonder

"Achttien jaar geleden ben ik naar de Noordkaap geweest. Een geweldige ervaring die nauwelijks te omschrijven is. Sindsdien is er de Arctic Challenge, een prachtig evenement met dit jaar start en finish in Overijssel", aldus een stralende Martin.
Arctic Challenge 2018
Arctic Challenge 2018 © Jack Martin

Voor het goede doel

"Wij zijn vorig jaar als sponsor van de Arctic Challenge naar de Noordkaap geweest. We zijn toen met het vliegtuig richting Noorwegen gegaan. En terwijl we de sfeer mochten proeven van de challenge en ons tussen de deelnemers verplaatsten, hebben we gezegd dat we beslist een keer zelf mee willen doen, met de auto, als deelnemers. Zo gezegd, zo gedaan. Een barre en wellicht emotionele tocht mét een goed doel waar we geld voor ophalen", aldus Edgar Teune uit Hengelo.
Team Koelplan
Team Koelplan © Esther Rikken
De deelnemers
De Arctic Challenge 2019 telt zes Overijsselse teams, een serviceteam dat uit Overijssel afkomstig is én Team Expeditie Oost van RTV Oost. Elk team bestaat uit twee personen.
Auto Team One life, live it klaar voor de Arctic Challenge 2019
Auto Team One life, live it klaar voor de Arctic Challenge 2019 © Team One Life, Live it Langeveen

Start en finish

De deelnemers vertrekken zaterdag aanstaande tussen 10.00 en 12.00 uur vanuit Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. Acht dagen later en 7.000 kilometer verder, zal dit ook de locatie zijn waar de deelnemers zondag 20 januari finishen. 
Team Expeditie Oost
Team Expeditie Oost © RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.