Minister

Minister Slob brengt werkbezoek aan Zwolse scholen

Minister Slob bijgepraat op school
Minister Slob bijgepraat op school © Gemeente Zwolle
Minister Arie Slob van Onderwijs heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan drie Zwolse scholen. Wethouder Michiel van Willigen begeleidde hem.
De wethouder liet de minister zien hoe onderwijsstad Zwolle werkt aan transformatie en betere afstemming tussen zorg en onderwijs. Bij het Autismehuis/De Toren kon de minister zien hoe wordt gewerkt aan behoud of herstel van de aansluiting van kind met onderwijs. Bij de Ambelt werd ingegaan op de aanpak van thuiszitters. Op scholengemeenschap Van der Capellen maakte de minister kennis met een nieuwe ontwikkeling in het regulier onderwijs: Onderwijsroute 10-14, die een doorgaande ontwikkelingslijn biedt tussen basis- en voortgezet onderwijs. 
In Zwolle volgen bijna 71.000 kinderen en jongeren onderwijs. Uit evaluatie van de Jeugdwet komt naar voren dat in veel gemeenten een goede verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs ontbreekt. Leraren worden onvoldoende ondersteund door specialisten. Sommige kinderen krijgen daardoor niet de ondersteuning die ze nodig hebben, waardoor de situatie kan verergeren.
Wethouder Michiel van Willigen: "Voor oplossingen willen we zoveel mogelijk normaliseren en aansluiten bij school. We willen doen wat nodig is om een goede aansluiting te houden of te herstellen. Daarvoor combineren we passend onderwijs met ondersteuning zo dicht mogelijk bij school en thuis."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.