technologie

Hengelose Trustbox krijgt aandacht van wereldpers na winnen prijs op techbeurs CES

De Trustbox, een extra beveiligde Wi-Fi router, heeft op de technologiebeurs CES in Las Vegas een innovatieprijs gewonnen. De router is ontwikkeld door het bedrijf Scalys uit Hengelo. "Het levert veel aandacht op van de wereldpers. We stonden zelfs in de New York Times."
Michel Veldkamp staat samen met twee collega's van Scalys op de Consumer Electronics Show (CES), de grootste technologiebeurs ter wereld. Elk bedrijf dat er toe doet in de elektronica- en techwereld is er aanwezig. "Maar tijd om rond te kijken hebben we nauwelijks", zegt Veldkamp. "Na het winnen van de prijs staan er constant media en klanten bij onze stand."

'Slimme lampen zo lek als een mandje'

De router die Scalys heeft ontwikkeld is bedoeld om slimme apparaten in je huis te beveiligen tegen hacks. "Hackers hebben tegenwoordig allerlei technieken om via internet bij bijvoorbeeld je slimme lampen of andere smart devices te komen. Al die apparaten zijn zo lek als een mandje qua beveiliging. De Trustbox beveiligt je thuisnetwerk. Een hacker kan er niet zomaar bij."
De router is zo bijzonder dat Scalys in de prijzen viel in de categorie Cyber Security and Personal Privacy. "Dat betekent dat we door de organisatie gewaardeerd zijn als een zeer innovatief product met een goede uitstraling."

Microsoft

Media zijn volgens Veldkamp plots veel meer geïnteresseerd in de Twentse router. "We stonden zelfs vermeld in een artikel in de New York Times."
Scalys werkt  al samen met Microsoft. Op de beurs in Las Vegas probeert het Hengelose bedrijf vooral contact te leggen met internetproviders. Die kunnen de router mogelijk aanbieden bij hun internetabonnementen.
Vorig jaar stond Scalys ook al op CES:
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.