Geliefd 'bootbushokje' in Wanneperveen moet weg van gemeente

Toen Henk Doze, eigenaar van camping Aan 't Wiede in Wanneperveen, twee jaar geleden het creatieve 'bootbushokje' plaatste kreeg hij veel positieve reacties. Nu moet de halve boot voor 1 maart weggehaald worden, op last van de gemeente Steenwijkerland.

Alice Doze, dochter van Henk, vertelt dat er bij de gemeente klachten binnen waren gekomen over de boot. Ondanks dat stelt Doze dat ze alleen maar leuke reacties op het hokje hebben gehad: "De campinggasten vinden het jammer dat de boot weg moet. Die kunnen nu mooi zitten, met een dakje erop." 

Kale bushalte
Twee jaar geleden had Henk Doze, als campingeigenaar ook druk met bootverhuur, een boot over. Hij besloot er een stuk van af te zagen en neer te zetten als bushokje bij de tot dan toe vrij kale bushalte. Hij voorzag de boot zelfs van een bankje om het wachten aangenamer te maken. 

Dat ging dus twee jaar goed, tot er iemand van de gemeente langs kwam bij de camping om te vertellen dat het hokje voor 1 maart verwijderd moet zijn. Er zouden namelijk klachten binnen zijn gekomen.

Geen duidelijkheid
Wie er geklaagd heeft? Wat de klachten precies inhouden? Daarover wilde de gemeente niets loslaten, vertelt Alice Doze: "Ik zou het graag willen weten. Dan kunnen we toelichten wat de boot voor ons betekent, en voor onze gasten." 

Maar die kans krijgt ze waarschijnlijk dus niet. Doze blijft er desondanks nuchter onder. "We hebben nooit toestemming gevraagd, het was gewoon een leuk idee van mijn vader. Die maakt ook boekenkasten van boten. Maar het is in feite een illegaal bouwwerk, dus ja: als 'ie weg moet, moet 'ie weg. Heel jammer, maar het is niet anders."

Alice Doze over het 'verboden' bushokje

Wethouder Bram Harmsma van de gemeente Steenwijkerland laat in een reactie weten het gesprek met de familie Doze graag aan te gaan: 

"Onze medewerkers van toezicht en handhaving zijn inderdaad op bezoek geweest bij de eigenaar van camping Aan ’t Wiede. In eerste instantie over groenafval dat in de berm was aangetroffen, maar ook over het bewuste ‘boot-bushokje’."

"Ik begrijp dat mensen het jammer vinden dat dit bushokje daar niet mag staan. We gaan daarom kijken wat de mogelijkheden zijn. Daarover gaan we graag in overleg met de eigenaar." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: