Provinciale Staten

PvdA wil weten wat 'regenboogprovincie' Overijssel doet voor LHBTI-gemeenschap

De gemeente Tubbergen hees de regenboogvlag wel
De gemeente Tubbergen hees de regenboogvlag wel © gemeente Tubbergen
De provincie Overijssel gaat kijken of er een overzicht te maken is van de manier waarop de provincie zich inzet voor de acceptatie en emancipatie van de LHBTI-gemeenschap. Het verzoek voor dit overzicht komt van Tijs de Bree (PvdA Overijssel) en volgt op een kort debat over het hijsen van de regenboogvlag bij het provinciehuis.
De Nashvilleverklaring heeft de meeste politieke partijen geschokt. Zo wil GroenLinks dat Overijssel de regenboogvlag hijst als steun aan lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen. 
Dat gaat de Commissaris der Koning Heidema te ver. "Wij zijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag een regenboogprovincie. Maar wij gaan geen vlag hijsen naar aanleiding van een discussie of verklaring zoals de Nashvilleklaring. Dat doen wij ook niet met andere verklaringen. Wel neem ik de maatschappelijke onrust serieus en daarom benoemde ik dat maandag ook in de Nieuwjaarsspeech."
Om inzicht te krijgen in de inspanningen, gaat Gedeputeerde Staten nu werken aan een voorstel en die wordt later voorgelegd aan de provinciale politiek.
Veel Overijsselse gemeenten hesen de regenboogvlag wél. Zoals Hengelo:
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.