PEC Zwolle

Hennie Spijkerman stopt bij FC Groningen en wil naar het buitenland

Hennie Spijkerman
Hennie Spijkerman © Pro Shots
Hennie Spijkerman uit Zwolle is volgend seizoen geen assistent-trainer meer bij FC Groningen. De eredivisieclub meldt dat de 68-jarige trainer graag nog een keer in het buitenland aan het werk gaat en dat hij daarom zijn aflopende contract niet verlengt.
Spijkerman is bezig aan zijn eerste seizoen bij Groningen, waar Danny Buijs hoofdtrainer is. Eerder werkte hij lang bij Ajax, met Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer. Toen Keizer in december 2017 werd ontslagen moest ook Spijkerman uit Amsterdam vertrekken. De Boer werkt nu momenteel bij Atlanta United.

Uitstekend

"Het was een bewuste keuze van me om voor één seizoen te tekenen in Groningen, zodat ik van jaar tot jaar kan bekijken wat ik wil doen. Ik ben 68 jaar en voel me nog te fit om te stoppen. In mijn periode bij Ajax ben ik een half jaar trainer geweest bij Cape Town in Zuid-Afrika. Dat is mijn vrouw en mij uitstekend bevallen. De uitdaging van een buitenlands avontuur zou ik nog een keer willen aangaan", aldus Spijkerman, die zelf als hoofdtrainer werkte bij FC Emmen en natuurlijk PEC Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.