Ondernemend Overijssel

Ten Broeke over aftreden en maandenlange stilte: 'Het besluit nemen is het allermoeilijkste'

Han ten Broeke is terug uit een periode van zelfgekozen stilte. Geflankeerd door zijn 'beste vrienden' premier Mark Rutte en ondernemer Henk Bolk gaf hij acte de présence tijdens de 'Rode Loper', het nieuwjaarsevenement van ondernemend Twente.
Het gezaghebbend Kamerlid trad 30 augustus af nadat was uitgelekt dat hij in het verleden een 'affaire' had gehad met een jonge fractiemedewerkster. Die had daar een klacht over ingediend bij de toenmalige fractieleiding, volgens sommigen een publiek geheim in Den Haag. Toen dat jaren later uitkwam zag Ten Broeke geen andere keus dan aftreden
"Zo'n besluit neem je niet zomaar", zegt Ten Broeke. "Ik vond dat ik niet onderdeel van discussie moest zijn. Als er vraagtekens rond je verleden komen, en je kunt niet alles beantwoorden omdat je daar afspraken over hebt gemaakt, dan moet je niet in een publieke functie willen blijven zitten."

Nieuwe baan bij HCSS

Ten Broeke begon maandag ook met zijn nieuwe functie, bij het Haags Centrum voor Strategische Studies gaat hij aan de slag als 'director political affairs'. Volgens ten Broeke was de afgelopen periode 'een lastige tijd van buffelen', maar heeft hij ontzettend veel zin in zijn nieuwe baan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.