diefstal

Beuningense boer vol onbegrip na diefstal blind alpaca-hengstje: "Hij levert geen cent op"

Boer in Beuningen vol onbegrip na diefstal blind alpaca-hengstje
Boer in Beuningen vol onbegrip na diefstal blind alpaca-hengstje © Louis Steunebrink
Hij bracht het beest zelf met de fles groot. Logisch dus dat Louis Steunebrink na de diefstal van zijn halfblinde alpaca-hengstje meteen aan de bel trekt. Zijn oproep op Facebook om deze 'oerdomme' diefstal op te lossen is inmiddels ruim 830 keer gedeeld.
Nog steeds is Louis Steunebrink vol onbegrip. Niet zozeer vanwege de diefstal, vooral over het motief tast hij in het duister. "Ik snap het gewoon niet", vertelt de Beuningse boer. "Dit zijn mensen geweest die totaal geen verstand van zaken hebben."

Voetstappen in het land

De dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag toegeslagen, reconstrueert Steunebrink. "Via het land waar een handvol alpaca-merries staan, door het hekje naar de twee jonge hengstjes. De voetstappen staan nog in het land, het hekje stond nog open. Overduidelijk mensenwerk."
En daar begint het onbegrip. Want een gezond hengstje levert ongeveer 200 euro op. "Een merrie, waar ze langs zijn gelopen maar er dus vier van hebben laten staan, doet ongeveer 1500 euro. Echt een oerdomme actie."

Geluk bij een ongeluk; de materiële schade valt dus alleszins mee. Twee jonge hengstjes, waarvan eentje er ook nog een oog mist: "Die is waardeloos. D'r zich geen gram vlees aan, de wol is nog niet te scheren. Daar krijgen ze geen cent voor."

Zelf met de fles grootgebracht

Toch zet Steunebrink alles op alles om de diertjes te vinden. "Het gaat me om het principe. En ja, ik ben er ook gewoon gek mee. Die blinde heb ik gekregen toen 'ie vier dagen oud was, die heb ik helemaal zelf met de fles grootgebracht." 
Hij hoopt dat de dieven spijt krijgen als ze erachter komen dat ze niets hebben aan hun buit en ze de dier vrijlaten. "Door die Facebook-oproep weet iedereen in de buurt er nu van; dan komen ze hier vanzelf weer terecht." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.