Donderdag én vrijdag staking bij Scania en Nefit

Opnieuw gaan medewerkers van Overijsselse bedrijven in de metaalsector staken. Bij onder meer Scania in Zwolle, Nefit in Deventer en VDL in Almelo leggen medewerkers donderdag en vrijdag het werk neer.

De stakingsacties worden georganiseerd door vakbonden FNV en CNV. De bonden strijden al sinds vorig voorjaar voor een betere cao metalektro, dat geldt voor ongeveer 150.000 werknemers. Ze eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent per jaar. Ook wil vakbond FNV Metaal dat er een einde komt aan de 'doorgeslagen' flexibilisering bij de metaalbedrijven.

Overleg weer mislukt

Gisteren overlegden de bonden opnieuw met werkgeversorganisatie FME. Volgens de FNV willen de werkgevers nog steeds geen fatsoenlijke afspraken maken. Bestuurder Petra Bolster: "De metaalwerkgevers willen nog steeds geen breder mandaat geven om aan hun werknemers een fatsoenlijke cao te kunnen bieden en ze komen niet verder dan 2,9 procent loonsverhoging per jaar."

In Zwolle verzamelen de actievoerders zich donderdag en vrijdag bij de fabriek van Scania. In Deventer verzamelen stakers van onder andere Bosch en Nefit zich bij het vakbondshuis van FNV.

Almelo

Ook in Almelo wordt actiegevoerd. Daar komen donderdag medewerkers samen van onder andere Thales, Eaton en VDL. In andere provincies wordt de komende dagen ook actiegevoerd bij metalektro-bedrijven. In totaal verwacht de FNV meer dan 5500 stakers.

In een eerdere versie van dit bericht werd gemeld dat de stakingsacties vrijdag en zaterdag plaatsvinden. Dit heeft de FNV later gerectificeerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Scania Nefit staking cao FNV CNV Nieuws
Deel dit artikel: