Vroomshoop

Expeditie Oost: Oude Rockers uit Vroomshoop

Menig fan headbangde in de jaren ‘80 op de muziek van hardrockband Dark Wizard uit Vroomshoop. Nu, ruim 30 jaar later, zijn ze terug met nieuwe muziek.
In 1982 ontstond Dark Wizard en de jaren daarna verschenen er twee albums. Tegelijkertijd toerde de band met spectaculaire horrorshows door  Nederland, maar daarna werd het plotseling stil rondom de band. Hun carrière ging als een nachtkaars uit en in 1985 stopte de band.

Revival
In 2010 was daar ineens een revival. Fan van het eerste uur Egbert Berenst bracht de brandleden weer bij elkaar. Diezelfde Berenst werd toen leadzanger van Dark Wizard. De band kwam weer bij elkaar en had maar één doel: een derde album maken. 

Drama
Deze plannen werden ruw verstoord door het overlijden van gitarist Hans Pol in 2016. Een groot drama voor de band, maar toch verscheen onlangs dat derde album: ‘Close in the Dark’, als eerbetoon aan Hans.

Optredens
De band heeft niet direct plannen om het podium weer op te gaan, maar krijgt wel verschillende verzoeken binnen. “Gelukkig is er nog steeds veel animo voor onze muziek”, laat zanger Egbert Berenst weten. “Net als verschillende 80’s revival bands doen wij het nog altijd goed. Optredens, daar doen we alleen niet meer aan. We houden het maar bij nieuwe nummers maken en wie weet komt er dan een vierde album aan binnenkort!”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.