A1 gaat weer open na dodelijk ongeval, maar verkeer staat vast in hele regio

De rijksweg A1 tussen Lochem en Rijssen is na vijf uur vanmiddag weer opengesteld voor het verkeer. De snelweg was sinds half een vanmiddag volledig afgesloten na een dodelijk ongeval ter hoogte van Rijssen.

De politie meldt dat een bergingsbedrijf het busje dat betrokken was bij het ongeval heeft weggehaald. De bestelbus reed aan het begin van de middag achterop een tankwagen die stilstond in verband met een kleine aanrijding die even daarvoor plaats had. De bestuurder van de bestelbus heeft het niet overleefd. 

De lading van de tankwagen wordt overgeladen in een andere tankwagen. De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

In verband met de afsluiting van de afsluiting van de A1 voor het verkeer tussen Deventer en Hengelo werd het verkeer over de provinciale wegen richting Nijverdal en Lochem geleid. Die wegen liepen in de loop van de middag snel vol, wat tot lange files en een reistijdvertraging van meer dan twee uur uur leidde.

Advies ANWB: ga de weg nog niet op

De verwachting is dat de verkeersproblemen pas in de loop van de avond zijn opgelost. Voorlopig staat het verkeer op de A1 vanaf Deventer nog vast. Ook op de N-wegen in de regio is in de avondspits sprake van langzaam rijdend tot stilstaand verkeer. De ANWB adviseert het verkeer in de regio het komende uur nog niet de weg op te gaan als dat niet nodig is.      

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.