nieuws

Erepenningen uitgereikt aan medewerkers van De Twentse Zorgcentra

Vier medewerkers van De Twentse Zorgcentra zijn vanavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Losser beloond met de Erepenning Menslievend Hulpbetoon.
De vier vrouwelijke medewerkers zijn naar aanleiding van hun dappere en adequate handelen tijdens de brand in de Losserhof op 15 september 2018 geëerd. Dat het een unieke onderscheiding is blijkt wel uit het feit dat deze erepenning jaarlijks maar aan zo'n twintig mensen landelijk wordt uitgereikt.

Hoge eer

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is na de Militaire Willems-Orde de oudste, nog bestaande, Nederlandse dapperheidsonderscheiding. Mensen ontvangen deze erepenning wanneer zij een moedige daad hebben verricht. "We hadden het absoluut niet verwacht om zo'n prachtige onderscheiding vanavond te mogen ontvangen. We hoopten op een bedankje, maar dit overtreft alles", zegt Sarah Orün, één van de trotse ontvangers van de erepenning. 

Heldhaftige daad

Samen met de hulpdiensten hebben de vier dames adequaat gereageerd op de uitslaande brand. "Via onze portofoons zochten we meteen contact met elkaar en hebben we afgesproken dat we iedereen zo snel mogelijk het gebouw uit moesten krijgen. Dat is goed gelukt, want toen de brandweer eenmaal aankwam bij de Losserhof, stond gelukkig iedereen al buiten en is er niemand gewond geraakt," zegt Sarah.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.