nieuws

Sturen en soms volledige dashboards van Audi's en BMW's gestolen in Raalte, Rijssen en Oldenzaal

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
Is recent het stuur of zelfs het complete dashboard van je Audi of BMW gestolen? Grote kans dat deze twee mannen daarvoor verantwoordelijk zijn. Op beelden is te zien dat de mannen 's nachts door de straten struinen in Raalte, Oldenzaal en Rijssen. Overal waar ze zijn geweest zien autobezitters de volgende ochtend dat het interieur van hun auto is gestript. 
De mannen lopen op 14 november door Raalte-Noord. In de straten Schuilenburg, Grimberg, Collendoorn en Rutenberg bekijken ze eerst met een zaklamp het interieur van Audi's en BMW's. Dat gebeurt 's nachts, tussen half twee en vier uur, als de nietsvermoedende bewoners liggen te slapen. 

Camera's worden weggedraaid

Zodra ze een goed beeld hebben van de straten en het dashboard van de auto's komen ze in actie. Hangt er een camera bij de oprit, dan wordt die eerst weggedraaid of onklaar gemaakt. Het gezicht van de mannen is nauwelijks te zien, ze hebben zich goed vermomd. In Raalte verdwijnen vooral sturen uit auto's. 

Audi in Oldenzaal volledig gestript

Voor de eigenaar van een Audi A3 uit Oldenzaal bleef het daar niet bij. Op 9 december zijn de mannen namelijk bij zijn auto te zien, die geparkeerd staat aan de Erve Smellink, in de wijk Graven Es.
De volgende ochtend ziet hij dat bijna alles uit zijn auto is verdwenen. Niet alleen het stuur, maar ook de virtual cockpit (een digitaal scherm dat de snelheidsmeters vervangt), de navigatie en het middenconsole zijn uit zijn Audi gesloopt. 

Rijssen

Twee dagen later, op 11 december, zijn dezelfde mannen actief in Rijssen. Ook hier met dezelfde rugzakken en contacthandschoenen. 
Het aantal aangiftes stapelt zich inmiddels op. De politie hoopt dat iemand de mannen op de beelden herkent. Vooral in Raalte zijn ze duidelijk in beeld, vooral hun kleding en rugtas.

Tips?

Heb je tips? Bel meteen de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Je mag de politie Raalte ook een privébericht sturen op Facebook, of gebruik het digitale tipformulier
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.