overval

Slachtoffer overval tankstation Raalte: "Overvaller bedankt, je hebt me trauma's gegeven"

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
Hij heeft een paar slechte nachten gehad en heeft geregeld flashbacks. Het slachtoffer van de overval bij het Texaco-tankstation aan de Weidelaan in Raalte heeft geen goed woord over voor de man die hem donderdagavond 3 januari overviel. "Bedankt, je hebt me trauma's geveven."
In Onder de Loep vertelt de 19-jarige man anoniem zijn verhaal. "Het was vlak voor sluitingstijd, vijf voor negen. Ik was aan het stofzuigen en ineens stond daar die man met een masker op. Hij kwam met een mes heel dichtbij. Uit reflex gaf ik hem een trap in zijn middenrif." 

Medewerker wordt over de grond gesleurd

De overvaller wordt meteen erg agressief. Hij sleurt de medewerker mee over de grond tot achter de toonbank. Daarbij blijft hij dreigen met een groot mes. De medewerker schreeuwt dat hij niet dood wil. 
"Hij zei dat als ik mee zou werken, er niks met mij zou gebeuren. Toen schreeuwde hij dat de kassa open moest. Ik zei dat hij me dan eerst los moest laten. Dat deed hij uiteindelijk en kon ik de kassa open doen."

'Ik moest wegkijken'

De overvaller graait het geld uit de kassalade en roept dat de medewerker weg moet kijken. "Ik ging in de hoek staan, maar bleef uit nieuwsgierigheid toch een beetje meekijken wat hij deed. Toen schreeuwde hij nog een keer dat ik moest wegkijken". 
Meteen daarna rent de overvaller de tankshop uit. Hij vlucht de wijk in. "Ik heb een paar slechte nachten gehad, met ook flashbacks overdag", zegt de medewerker. "Ik heb ook nek- en rugklachten, maar verder heb ik er lichamelijk gelukkig niets aan overgehouden."

Opvallende rugzak

De overvaller is een blanke man die accentloos Nederlands spreekt. Hij is ongeveer 1.90m lang en droeg donkere schoenen met een witte streep op de onderkant van de schoenen. Opvallend was zijn rugzak, met folie op de achterkant. 
De medewerker hoopt binnenkort weer in de tankshop aan het werk te kunnen. "Er is me aangeboden om sowieso in de eerste weken te werken met iemand erbij, zodat ik weer mijn eigen plekje kan creëren." 

Tips?

De politie hoopt dat iemand de overvaller herkent, bijvoorbeeld door die rugzak. Heb je informatie? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Tippen via Facebook mag ook, stuur de politie Raalte dan een privébericht, of gebruik het digitale tipformulier
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.