Politie: "Wat heeft op de aanhanger gestaan bij vuurwerkexplosie in Enschede?"

De politie zoekt nog getuigen van het vuurwerkincident aan de Gerststraat op 1 januari. Bij een explosie op een aanhanger kwam de 54-jarige Henk Kempers om het leven.

Kempers werd geraakt door rondvliegende brokstukken. Voor de politie is het nog niet duidelijk wat er precies op de aanhanger lag en wie dat erop heeft gelegd. 

'Waar kwam vuurwerk vandaan?'

"We hebben een buurtonderzoek gehouden en de aanhanger is ook meegenomen voor sporenonderzoek", vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "We willen weten wie hiervoor verantwoordelijk is. Ook als iemand weet waar dit vuurwerk vandaan komt, dan willen we dat graag weten." 

De politie heeft begin januari een 30-jarige inwoner van Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij dit vuurwerkincident. Of de man verantwoordelijk is voor het vuurwerk op de aanhanger, of dat het om de eigenaar van de aanhanger gaat, wil de politie nog niet zeggen. 

Tips? 

"We kunnen er alleen achterkomen met informatie van mensen die erbij waren of meer weten over dat vuurwerk op de aanhanger", zegt Westerhoff. "Ook als iemand een video op zijn of haar telefoon heeft staan, laat het ons dan weten. Er is een dodelijk slachtoffer gevallen bij dit vuurwerkincident, dus wij willen exact weten wat daar in de Gerststraat is gebeurd." 

Heb je tips? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer). Je mag de politie Enschede ook tippen via Facebook, stuur dan een privébericht. Of gebruik het digitale tipformulier. Wil je niet dat iemand erachter komt dat jij hebt getipt, dus ook de politie niet, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: