Salland

Verloting vakantiehuis is een gedurfd plan volgens burgemeester van Olst-Wijhe

Het bestuur van het dorpshuis in Herxen heeft een gedurfd plan uitgebracht en krijgt om die reden persoonlijke steun van burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe. Hij kocht woensdagavond het eerste lot van de loterij van een vakantiewoning.
Deze woning staat in Heino. Een deel van de loterij-opbrengst wordt geïnvesteerd in een grote renovatie van het dorpshuis. Daarvoor is zeven ton nodig. Voor een groot deel is de financiering rond door toezeggingen van sponsoren en door subsidies. Het bestuur moet nog zelf ergens twee ton vandaan halen. Dat geld moet worden verdiend met de verkoop van de loten.

Campagne

Om de loterij door te laten gaan moeten er minimaal 7.708 loten worden verkocht. Deze kosten 98 euro per stuk. Een marketingbureau in Deventer zal de komende tijd reclamecampagnes gaan voeren. Deze zijn vooral gericht op mensen die via het internet zoeken naar vakantiewoningen of loterijen. Zij krijgen advertenties te zien van de loterij.
Als er genoeg loten zijn verkocht krijgt de eigenaar van de vakantiewoning in elk geval 162.500 euro. Dat is de marktwaarde van de woning. De belastingdienst ontvangt 40% kansspelbelasting. Het marketingbureau ontvangt ook zijn deel. En dat wat overblijft gaat naar het dorpshuis. Het bestuur is optimistisch en verwacht dat het minimaal drie ton oplevert voor het dorpshuis van Herxen.

Donatie

De verkoop van loten is uitsluitend via internet. Loten moeten direct worden betaald. Als er te weinig loten zijn verkocht kunnen deelnemers hun inleg terug krijgen. Ze kunnen er ook voor kiezen om het geld als donatie aan het dorpshuis te schenken. Als de verloting wel doorgaat zullen we op zondag 16 juni weten wie de vakantiewoning heeft gewonnen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.