n34

Inhalen op hele N34 in Overijssel straks verleden tijd

Inhalen op hele N34 in Overijssel straks verleden tijd
Inhalen op hele N34 in Overijssel straks verleden tijd © Archief
Op een groot deel van de N34 gold al een inhaalverbod, maar binnenkort is het voorbijgaan van een andere weggebruiker op die weg helemaal verleden tijd. Op het volledige traject in Overijssel, vanaf De Witte Paal tot aan de grens met Drenthe, is het straks niet meer toegestaan om in te halen.
De afgelopen jaren zijn veel aanpassingen aan de N34 doorgevoerd. Zo zijn tussen De Witte Paal en Hardenberg op drie plaatsen tunnels aangelegd en zijn aansluitingen en doorsteken van zijwegen weggehaald. Tussen Hardenberg en de grens met Drenthe zijn ook kruisingen komen te vervallen en twee tunnels gerealiseerd.
Alle maatregelen moeten ervoor zorgen dat de N34 veiliger wordt. Waar nu op sommige stukken dus nog mag worden ingehaald, is dat binnenkort afgelopen. Een doorgetrokken streep over de gehele lengte van zo'n vijftien kilometer gaat beide rijstroken van elkaar scheiden. De maximum toegestane snelheid gaat op het hele stuk naar 100 kilometer per uur.
In Drenthe loopt de N34 verder in noordelijke richting, tot aan de grens met de provincie Groningen. Op dat deel van de weg is het op sommige stukken nog wel toegestaan om in te halen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.