staking

Stakers metaalsector: "Iedereen gebaat bij snel akkoord"

Bij een flink aantal bedrijven in de metaalsector wordt vandaag het werk neergelegd. Zo ook bij elektronicabedrijf Benchmark in Almelo, waar naar schatting zo'n 350 stakers van verschillende bedrijven zich verzamelden voor een 'lunchactie'. "Zowel de werkgever, de werknemer als de hele sector is geholpen met een snel akkoord", zegt Albert Meeuwissen van vakbond De Unie.
De metaalstakingen van FNV Metaal en CNV Vakmensen gaan op volle kracht door, omdat de werkgevers en werknemers nog steeds geen akkoord hebben bereikt over een nieuwe cao Metalektro. Er wordt vandaag bij een groot aantal bedrijven in het hele land liefst 5.500 stakers verwacht die het werk twee dagen lang stilleggen.
Bij het Almelose Benchmark verzamelen zich stakende werknemers van de bedrijven Thales, Eaton, Cirex en VDL ETG. In Zwolle geldt dat voor medewerkers van Scania, Broshuis Kampen en Wartsila, terwijl in Deventer personeel van Ardagh, Bosch, Nefit, Aurubis en Gazelle bij elkaar komen. Bij sommige bedrijven is sprake van een 48-uurs staking.
De metaalwerkers willen een loonsverhoging en goede voorstellen om werk en privé te kunnen combineren, goede opleidingsmogelijkheden en afspraken over duurzame inzetbaarheid. De stakingen in de metaal zijn al sinds afgelopen zomer bezig, tienduizenden metaalwerkers deden tot nu toe aan acties mee.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.