Balkbrug

Man uit Balkbrug hoeft niet opnieuw cel in na poging politie van de weg te rijden

Man uit Balkbrug hoeft niet opnieuw de cel in
Man uit Balkbrug hoeft niet opnieuw de cel in © GinoPress
Een 37-jarige man uit Balkbrug hoeft niet opnieuw de cel in, na zijn actie van afgelopen zomer. Hij wordt er onder andere van verdacht dat hij probeerde om een politieauto van de weg te rijden in zijn woonplaats.
De officier van justitie in Zwolle eiste vandaag een jaar gevangenisstraf waarvan 200 dagen voorwaardelijk. Omdat hij al 165 dagen in voorarrest doorbracht, hoeft hij niet opnieuw achter tralies.
De beelden van de achtervolging en het klemrijden van een 37-jarige man uit Balkbrug stonden op 5 juli al snel online. Te zien is dat meerdere politiewagens met zwaailichten en sirenes achter een zwarte bestelbus aan zitten. Vlak voordat ze de bestelbus klem rijden stuurt de bestuurder van de bus naar links en raakt daarbij bijna een inhalende politieauto. De bestuurder kan een botsing voorkomen en nog geen honderd meter verder wordt de bus klem gereden. 

Verdenkingen

De man wordt van meerdere strafbare feiten verdacht, allemaal gepleegd in juli vorig jaar. Zo zou hij op een boerenerf een hond mishandeld hebben, hij zou zelfs de voerbak van de hond kapotgeslagen hebben op de rug van het dier. Ook zou hij een ex-vriendin mishandeld hebben. Hij zou ook een bij hem in huis wonende vrouw mishandeld hebben en een agent bedreigd hebben met de woorden "ik zorg ervoor dat jij nooit meer kinderen kan krijgen." 
De Balkbrugger kan zich maar weinig herinneren van wat er gebeurde in afgelopen zomer. Dat komt door een heftige verslaving aan drank en drugs. De man dronk in die tijd dagelijks één tot twee flessen sterke drank en combineerde dat met fors gebruik van cocaïne en heroïne. Hij drinkt al meer dan goed voor hem is sinds zijn twintigste, aldus de man.

Kliniek

Op dit moment zit de man in een Zutphense kliniek. Daar moet hij voorlopig ook blijven als het aan de officier van justitie ligt. Maximaal een jaar, totdat hij helemaal afgekickt is van drank en drugs. Doet hij dat niet, dan moet hij alsnog 200 dagen de cel in. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.