Noordoost-Twente

Vraagtekens over betrokkenheid vrouw bij Nieuwjaarsmoord Losser

Op nieuwjaarsochtend werd het levenloze lichaam van de Lossernaar gevonden
Op nieuwjaarsochtend werd het levenloze lichaam van de Lossernaar gevonden © NewsUnited/Dennis Nengerman/ bewerking RTV Oost
Het is maar de vraag of de vrouw die is aangehouden voor de Losserse Nieuwjaarsmoord haar man heeft omgebracht. Dat zegt de advocaat van de Bosnische vrouw, die vastzit voor betrokkenheid bij de dood van haar Poolse man. Technisch onderzoek moet aantonen in hoeverre de vrouw verantwoordelijk is.
Het levenloze lichaam van de Poolse Lossernaar werd op nieuwjaarsochtend gevonden bij zijn huis aan de Lepelaarstraat. Zijn vrouw is direct aangehouden. Volgens haar advocaat is ze een 'medewerkende verdachte', maar geen bekennende verdachte. "Ze werkt mee aan het onderzoek en geeft antwoord op alle vragen. Maar het is nog niet duidelijk wát er precies gebeurd is. Laten we zeggen dat er een situatie is ontstaan, waardoor niet duidelijk hoe deze meneer om het leven is gekomen." De advocaat heeft gevraagd om extra technisch onderzoek. 

Worsteling

Het heeft er alle schijn van dat er die nacht ruzie is geweest, een worsteling die voor de Poolse man is geëindigd in de dood. De buren hebben geschreeuw gehoord en het leek wel 'alsof er werd verhuisd'. Dat de twee ruzie hadden is niet vreemd. Er was al langere tijd sprake van huiselijk geweld. Dat zei de gemeente Losser al eerder en dat wordt nu bevestigd door de advocaat van de verdachte vrouw. 
De overburen van het echtpaar zagen middenin de nacht de Poolse man door de tuin zwalken en dachten dat hij nogal dronken was. Zijn vrouw stond schreeuwend in de deuropening. Zoals het nu lijkt, was de man op dat moment levensgevaarlijk gewond. 

Kinderen

Het echtpaar heeft twee kinderen, van drie-en-een-half jaar jong. Ze gaan meerdere keren per week naar een speciaal kinderdagverblijf. Ze hebben een taalontwikkelingsstoornis. "Er werd thuis Pools, Engels, Bosnisch en gebrekkig Nederlands gesproken. Ze worden geholpen om het Nederlands goed onder de knie te krijgen", zegt de advocaat. De kinderen zitten nu in een pleeggezin.
De vrouw zit de komende week nog vast. Dan bekijkt de rechtbank of haar hechtenis verlengd moet worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.