Parkeerverwarring op 'autovrij' Grote Kerkhof in Deventer

Parkeren op het Grote Kerkhof in Deventer is sinds 2 januari verboden. Maar twee parkeerborden op het plein zorgen voor verwarring. Als nietsvermoedende automobilist zou je door deze borden zomaar kunnen denken dat je je heilige koe nog rustig kunt parkeren op het Grote Kerkhof.

Wie namelijk langs Hotel Vermeer op het Grote Kerkhof rijdt, passeert een verkeersbord waaruit je zou kunnen opmaken dat je een parkeerzone inrijdt, namelijk parkeerzone 2. Dit bord is waarschijnlijk de reden dat er vandaag toch verschillende auto's stonden geparkeerd in de parkeerhavens aan de rand van het Grote Kerkhof.


Foto van de situatie

Deventenaar Hans Wind maakte een foto van de situatie toen hij vanmorgen een rondje door de stad aan het wandelen was. Hij zag ook dat er bij tenminste een van de geparkeerde auto's een boete onder de ruitenwisser was geklemd. "Mensen betalen dus voor de parkeerplek en krijgen daarboven op een boete", reageert hij verontwaardigd.

Tekst gaat verder onder de foto's

Duidelijk te zien dat het verkeersbord er nog staat (Foto: Hans Wind)
Op deze foto is een van de twee nog aanwezige verkeersborden goed te zien.
De hoogte van de boete: 95 euro (Foto: Bart Kieft)

De boete is niet misselijk: 95 euro.

Een woordvoerder van de gemeente Deventer meldt in een eerste reactie dat de foto van de oplettende inwoner onmogelijk vandaag gemaakt kan zijn. Volgens hem zijn alle parkeerverkeersborden afgelopen maandag van het Grote Kerkhof verwijderd.

"Het bord lijkt wel nieuw"

Dat dit niet klopt, blijkt als we bellen met Hotel Vermeer. De medewerkster die de telefoon opneemt is zo vriendelijk om even naar buiten te lopen. "Ik zie inderdaad het verkeersbord", reageert ze. "Het lijkt wel nieuw, zo mooi ziet het eruit."

De hotelmedewerkster vertelt dat ze begrijpt dat de aanwezigheid van het verkeersbord voor verwarring bij automobilisten kan zorgen. "Niet voor de gasten van ons hotel, want wij wijzen hen er op dat er hier niet meer geparkeerd mag worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer parkeren grote kerkhof Nieuws
Deel dit artikel: