TETEM

Kunstruimte Tetem in Enschede krijgt 65.000 euro uit stimuleringsfonds

Preview tentoonstelling Xenobodies in Mutation
Preview tentoonstelling Xenobodies in Mutation © Tetem
Kunstruimte Tetem in Enschede heeft een subsidie van 65.000 euro gekregen uit het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
“Fantastisch nieuws", reageert directeur Wilja Jurg. "Het is een hele mooie erkenning voor de platformfunctie van Tetem binnen de regio."
Tetem timmert al een aantal jaren flink aan de weg met tentoonstellingen, events, workshops en lezingen. Op die manier wil Tetem het verhaal vertellen van een maatschappij die in ontwikkeling is.

Kunstpodium

Uit de toekenningsbrief van het Stimuleringsfonds: "Het programma agendeert relevante, actuele thema’s en mondiale vraagstukken, zoals de energietransitie. Daarnaast biedt Tetem een kunstpodium aan voor zowel opkomend talent als internationale gevestigde makers."
Tetem wil  ook actief bijdragen aan het ontwikkelen van een op maken gericht ecosysteem. Wilja Jurg: "We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om Tetem niet alleen van waarde te laten zijn voor Enschede, maar ook voor de regio. Met het Maker Festival Twente lukte dit al goed voor de steden Hengelo en Almelo. Met de introductie van de Twentse Maakplaatsen kunnen we nu ook een rol van betekenis spelen in de kleinere gemeenten."

Maakcultuur

De toekenningscommissie van het Stimuleringsfonds waardeert de ruimte voor experiment en analyse die Tetem biedt en daarnaast de focus op de maakcultuur en een breed publieksbereik. Volgens de commissie getuigt het voorstel van Tetem van gelaagdheid door samen te werken met verschillende partners waaronder de Universiteit en het ROC van Twente, maar ook maatschappelijke partners als het Kennisplatform Integratie en Burgerschap en de bibliotheken.
Wilja Jurg vertelt dat de subsidie zal worden ingezet voor de programmering van tentoonstellingen en events, maar ook voor de pre-events van het Maker Festival en de verdere ontwikkeling van de Maakplaatsen. “We zoeken naar mogelijkheden om activiteiten die onderdeel zijn van de kernprogrammering van Tetem ook in de regio te laten landen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Bio-art-design-hacking events dit voorjaar, in Tetem en bij diverse bibliotheken in de regio."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.