rechtszaak

Rechtbank gaat getuigen horen in strafzaak rond meineed Deventer ontuchttandartsen

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © RTV Oost / Rogier van den Berg
De broer van twee Deventer tandartsen, die voor ontucht zijn veroordeeld, wordt verdacht dat hij in de strafzaak meineed pleegde. De man zou ook bij het medisch tuchtcollege een valse verklaring hebben afgelegd.
De strafzaak tegen de 29-jarige man uit Apeldoorn werd vandaag uitgesteld omdat zijn advocate de rechtbank vroeg om zeker 20 getuigen te horen. Ze wilde niet alleen patiënten van de tandartspraktijk als getuige horen, maar ook overburen en alle vrouwelijke patiënten die aangifte deden tegen de broers. De rechtbank besloot het te houden bij de beide veroordeelde broers en drie slachtoffers. 

De Apeldoornse tandartsen hadden in Deventer en het Gelderse Joppe een praktijk. Ze werden vorig jaar veroordeeld wegens ontucht met vrouwelijke patiënten. De ene broer, die als orthodontist werkte, kreeg voor ontucht en een poging tot aanranding van vier jonge vrouwen een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een taakstraf van 240 uur. Zijn 32-jarige broer uit Apeldoorn kreeg 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden voor het plegen van ontucht met twee patiënten.

Wanneer de zaak verder gaat is niet duidelijk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.